programlar

Acronis True Image: Disk Klonlama (Kurtarma Medyası ile)

           Acronis True Image'ı disk kalıpları almak dışında disk klonlamak için de kullanabilirsiniz. Bu özellikle disk değişimleri esnasında çok pratik bir yöntem olacaktır. Ancak bu özellik sadece ücretli sürümde kullanılabiliyor. Ayrıca deneme versiyonu ile oluşturduğunuz Rescue Medya ile de bu özelliği kullanamazsınız. Özetlersek bu özelliği kullanabilmek için ücretli bir Acronis True Image kopyanızın olması gerek...
          Ancak disklerinizden biri WD yada Seagate ise (Seagate'in yazılımı pek çok farklı marka disklerde de kullanılabiliyor) bu firmaların sunduğu ücretsiz -yine Acronis tabanlı- yazılımları kullanabilirsiniz. Bunları nasıl kullanacağınızı ise burada anlattım: Harddisk Terfisi : İşletim Sisteminin Yeni Diske Aktarmak (Klonlama)




1- Eğer daha önceden oluşturduğunuz yada indirdiğiniz bir Acronis Rescue Medya'nız varsa direkt 3. adıma atlayın.


2- Burada anlattığım şekilde Rescue Medya'yı USB yada CD formatında oluşturun.


3- Yeni diski USB'den SATA'ya bir kablo ile yada bir harici disk kutusu kullanarak bilgisayara iliştirin. Ayrıntılı bilgiyi burada  "Nelere ihtiyacımız var?" başlığı altında bulabilirsiniz



4- Bilgisayarı Acronis Rescue Media üzerinden başlatın.






5- Tools & Utilities/Clone Disk  seçeneğine tıklayın.





6- Automatic seçeneğini seçin ve Next butonuna tıklayın.





7- Kaynak diski (Halen kullandığınız disk) seçin ve Next butonuna tklayın.





8- Hedef diski (Yeni disk) seçin ve Next butonuna tklayın.





9- Hedef diskteki bütün verilerin silineceğine dair bir uyarı penceresi açılacak. OK butonuna tıklayarak kapatın.




10- Yapılacak işlemler kontrol amacıyla özetlenecek. Kontrol edin bir hata yoksa Proceed butonuna tıklayarak klonlamayı başlatın.




11- Klonlama esnasında Shut down the comp.... seçeneğini seçin. Bu işlem bittikten sonra bilgisayarın kapatılmasını sağlayacak.




12- İşlem bittiğinde bilgisayarınızın disk yuvasını açın ve eski diski (Makalede kaynak disk olarak geçen disk) çıkararak yeni diski (Makalede hedef disk olarak geçen disk) takın ve bilgisayarı başlatın.





13- Bilgisayarınızı kullanmaya -sanki hiç disk değiştirmemişsiniz gibi- kaldığınız yereden devam edebilirsiniz...



item